Alfa Romeo kondigt nieuwe 2.0 turbomotor aan voor Giulia

Eerder deze week lekten er al diverse specificaties uit en nu komt Alfa Romeo zelf met het nieuws dat de Giulia een volledig nieuwe 2,0 liter viercilinder turbomotor krijgt. Deze benzinemotor is specifiek voor Alfa Romeo ontwikkeld.

Alfa Romeo heeft in Los Angeles, bij de onthulling van de Giulia voor de Amerikaanse markt, bekend gemaakt dat er een nieuwe 2.0 viercilindermotor met twinscroll turbotechniek komt. Deze aluminium motor is helemaal nieuw en specifiek ontwikkeld voor de Giulia en andere toekomstige modellen van Alfa Romeo.

De motor beschikt over directe inspuiting en brandstofbesparende MultiAir2-techniek. CO2- en verbruikscijfers geeft het merk nog niet vrij, alleen het vermogen: 280 pk. In de Verenigde Staten wordt dat het instapmodel, voor Europa komen er ook minder krachtige versies. In de eerder uitgelekte specificaties staan diverse motorversies, zowel diesel als benzine, met vermogens vanaf 150 pk.

De turbomotor wordt leverbaar in combinatie met zowel achterwiel- en vierwielaandrijving. Meer informatie over deze motor en de 2.2 JTDm dieselmotor verwachten we begin volgend jaar te krijgen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *