Alfa Romeo is terug in Amerika

Na een afwezigheid van ruim tien jaar keert Alfa Romeo terug op de Amerikaanse markt. In 1995 staakte het Italiaanse merk de activiteiten in de Verenigde Staten vanwege de teruglopende verkopen. Met de 8C Competizione wil Alfa de oude reputatie weer in ere herstellen.

Alle 84 exemplaren van de Alfa 8C Competizione die voor de Amerikaanse markt zijn bedoeld, hebben inmiddels een eigenaar gevonden via een select aantal Maserati-dealers. In 2010 zal ook de Spider naar de Verenigde Staten komen. In de tussentijd worden ook andere modellen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan verwacht, maar hierover heeft Alfa nog geen officiële mededelingen gedaan.

Met dank aan een filmrol van de Duetto in ‘The Graduate’ brak Alfa Romeo in 1966 door in de Verenigde Staten. Maar populariteit alleen bleek niet genoeg. De in de ogen van de Amerikanen ondermaatse kwaliteit van de auto’s deed Alfa uiteindelijk de das om. Inmiddels zijn alle tekortkomingen op dit gebied verholpen en denkt Alfa het blazoen weer te kunnen oppoetsen.

Daarbij zal een belangrijke rol zijn weggelegd voor de nieuwe crossover waaraan het Italiaanse merk momenteel werkt. Samen met de MiTo moet deze crossover zorgen voor verbreding van het gamma, zodat Alfa niet alleen meer afhankelijk is van de West-Europese markt. Om echt kans van te slagen te hebben op de Amerikaanse markt zal Alfa Romeo echter moeten investeren in een nieuw platform met achterwielaandrijving, want voorwielaandrijving is de meeste Amerikanen niet sportief genoeg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *