‘Alfa Romeo is niet te koop’

“Alfa Romeo is niet te koop.” Dat heeft Fiat-president Luca di Montezemolo gezegd tegen persbureau Reuters. Hij reageert daarmee op geruchten dat Volkswagen interesse zou hebben in het Italiaanse merk.

Fiat-president Luca di Montezemolo is duidelijk: “Alfa Romeo wordt niet verkocht, onder welke omstandigheden dan ook. Alfa zal volgend jaar starten met de verkoop van de Giulietta en er liggen belangrijke kansen voor het merk in Amerika.”

Di Montezemolo reageert hiermee op de geruchten dat Volkswagen interesse zou hebben in het merk. Die berichten werden versterkt doordat Volkswagen op overnamepad lijkt te zijn. De Duitsers namen Porsche over en er werd een belang in Suzuki genomen. Door een overname van Alfa Romeo zou binnen het concern Audi meer de concurrentie met Mercedes kunnen aangaan en Alfa met BMW. Nu moet Audi beide merken bevechten.

Di Montezemolo geeft nu aan dat een verkoop van Alfa Romeo niet aan de orde is. De geruchten zijn ontstaan omdat Fiat-topman Sergio Marchionne enkele weken geleden riep dat er voor het iconische merk nog maar twee kansen zijn: bevriezing van de ontwikkeling van nieuwe modellen om kosten te besparen of ontwikkeling van nieuwe modellen op basis van achterwielaangedreven Chrysler-platforms.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *