Alfa Romeo Gloria Concept: studentenauto

Alfa Romeo heeft een aantal studenten van het European Design Institute in Turijn aan het werk gezet. Het resultaat is de Gloria Concept.

Alfa Romeo showt op de autosalon van Genève de Gloria. Het is een ontwerpstudie die toont hoe een toekomstige sportsedan van Alfa Romeo er uit zou kunnen zien. De Gloria is tot stand gekomen met hulp van het European Design Institute in Turijn.

De sedan is 4,70 meter lang en heeft geen motor, het gaat namelijk om een designstudie. Alfa Romeo meldt dat een V6 of V8 biturbo op z’n plaats zou zijn in deze auto. De binnenruimte moet dankzij de wielbasis van 2,90 meter riant zijn. Opvallend zijn de lederen banden die op de motorkap zijn aangebracht en een knipoog geven naar historische Alfa’s. Ook opvallend: het model deelt ontwerptrekjes met de Alfa Romeo 2uettottanta conceptcar die designhuis Pininfarina een aantal jaar geleden liet zien.

Het Alfa Romeo Style Centre heeft het ontwerpproces nauw begeleid. De opdracht aan de studenten was om een sportsedan te tekenen die over de hele wereld verkocht kan worden – een auto die niet alleen in Europa in de smaak valt maar ook in Amerika en China. Uit de vele ontwerpen is uiteindelijk de Gloria uitgekozen en fijngeslepen. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *