‘Alfa Romeo Giulia QV heeft topsnelheid van 321 km/u’

De Alfa Romeo Giulia QV heeft bij tests op een afgesloten circuit een topsnelheid gehaald van 321 km/u. Dat is een waarde die op het niveau van een supercar ligt.

321 km/u. Dat zou de topsnelheid zijn die de Alfa Romeo Giulia QV heeft gehaald op het hogesnelheidscircuit Nardo in Zuid-Italië. Journalisten van het tijdschrift Avolante vingen gesprekken op van Alfa-ingenieurs, die daar aanwezig waren om de Giulia te testen.

Met die cijfers bevindt de Giulia QV zich op het niveau van supercars als de Lamborghini Huracan en Porsche 911 GT3. Alfa Romeo gaf bij de onthulling van het model al een supercar-achtige 0-100 km/u sprinttijd op, namelijk 3,9 seconden.

Het topmodel van de Giulia heeft een V6-motor met 510 pk aan boord. Dankzij het gebruik van lichte materialen als koolstofvezel, hoogwaardige kunststoffen en aluminium heeft de Giulia QV een gewicht-vermogen-verhouding van 3 kg per pk.

Overigens wil nog niet zeggen dat de geteste topsnelheid ook de daadwerkelijke fabrieksopgave zal zijn, maar met elke waarde boven de 300 km/u heeft Alfa Romeo met afstand de snelste auto in het segment. Dat komt mede doordat de Duitse concurrenten zijn begrensd op 250 km/u.   

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *