Alfa Romeo Giulia komt in 2013

De komst van de Alfa Romeo Giulia is met een half jaar uitgesteld tot 2013. De grote baas van moederbedrijf Fiat heeft de ontwerpschetsen van de middenklasser terug naar de tekentafel gestuurd. Dat meldt Automotive News op basis van interne bronnen.

De opvolger van de Alfa Romeo 159 laat iets langer op zich wachten dan gepland en gehoopt. De Giulia, zoals de auto gaat heten, komt pas halverwege 2013 op de markt. De auto verschijnt als sedan en als Sportwagon. Sergio Marchionne, de grote baas van Fiat, is nog niet tevreden over het design van de auto.

Het is nog niet bekend waar de Giulia gebouwd gaat worden. Omdat het onderstel en de aandrijflijn van de middenklasser ook worden gebruikt voor nieuwe modellen van Chrysler – dat tegenwoordig onder Fiat valt – is het denkbaar dat Alfa Romeo de auto in de Verenigde Staten zal bouwen.

Met de uitgestelde marktintroductie van de Giulia is het eerste nieuwe Alfa Romeo-model dat in 2012 verschijnt een SUV op basis van het platform van de Giulietta. De 4C, die Alfa Romeo in conceptvorm presenteerde op de autosalon van Genève, verschijnt eveneens volgend jaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *