Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm: heftiger en heftigst

Dus je dacht dat de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio het hoogst haalbare is? Think again! Hier zijn de Giulia GTA en GTAm.

Alfa Romeo viert zijn 110e verjaardag in stijl met de onthulling van de Giulia GTA en GTAm. Beide versies zijn voorzien van een 540 pk sterke versie van de 2.9 V6 turbomotor, een plus van 30 pk ten opzichte van de Giulia Quadrifoglio. Maar dat is nog lang niet alles.

Alfa Romeo heeft vele zichtbare en onzichtbare onderdelen uitgevoerd in koolstofvezel. Niet alleen spoilers en plaatwerk, maar ook onderdelen in de aandrijflijn. De GTAm is de ultieme versie en heeft polycarbonaat ruiten, racestoelen met zespunts gordels, een enorme achterspoiler en een rolkooi in plaats van een achterbank. Deze voor het circuit geoptimaliseerde versie is gewoon straatlegaal. De ‘gewone’ GTA heeft een achterbank, normale ruiten en kleinere spoilers, maar is verder nagenoeg gelijk aan de Giulia GTAm.

De uitgebouwde wielkasten bieden plaats aan 20 inch wielen, die 5 centimeter verder uit elkaar staan dan bij de Giulia Quadrifoglio. Achter de gesmede wielen prijken koolstof-keramische remschrijven met goudkleurige remklauwen. Het uitlaatsysteem, met centraal geplaatste pijpen, is van specialist Akrapovic.

Alfa Romeo belooft een gewichtsbesparing van maar liefst 100 kilo, waardoor de vermogen-gewichtsverhouding uitkomt op 2,28 kg per pk. De Giulia GTA sprint in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u.

Alfa Romeo bouwt slechts 500 exemplaren van de GTA en GTAm samen. Alleen kopers die een Alfa Romeo-geschiedenis hebben komen in aanmerking voor het gelimiteerde model. Als je interesse hebt, dan kun je die vanaf nu kenbaar maken bij de dealer.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *