Alfa Romeo Giulia en Stelvio klaar voor 2020

Alfa Romeo geeft de Giulia en Stelvio een update. Een nieuw infomediasysteem, nieuwe rijhulpsystemen en een vernieuwd interieur zijn de belangrijkste verbeteringen.

Alfa Romeo heeft de Giulia en Stelvio klaargestoomd voor het nieuwe jaar. Beide modellen krijgen een nieuw infomediasysteem, dat altijd is voorzien van een 8,8 inch groot touchscreen. Het systeem is volledig naar smaak te configureren en in te delen. Tussen de tellers is als aanvulling een 7 inch beeldscherm aanwezig, dat eveneens standaard wordt geleverd op alle uitvoeringen.

De Giulia en Stelvio krijgen diverse nieuwe rijhulpsystemen, waarmee de twee modellen autonoom kunnen rijden op niveau 2. Op de snel- en B-wegen houdt de elektronica het voertuig automatisch binnen de lijnen en remt en accelereert indien nodig. Ook kunnen de twee modellen zelfstandig rijden in de file. Verder is de verkeersbordenlezer nu gekoppeld aan de cruise control, waardoor de auto vanzelf afremt of accelereert als de maximum snelheid wijzigt.

Verbeterd interieur

In het interieur heeft Alfa Romeo diverse verbeteringen doorgevoerd. Nieuwe materialen en afwerkingen zorgen voor een hoogwaardigere uitstraling. De middentunnel is opnieuw vormgegeven en biedt nu plaats aan het draadloos opladen van een telefoon. Ook het stuur is gewijzigd, net als de afwerking van de pook.

De Giulia en Stelvio 2020 worden leverbaar in de uitvoeringen Super, Business, Ti, Sprint en Veloce. Het aanbod van kleuren wordt uitgebreid met maar liefst vijf nieuwe kleuren, waaronder de goudtint die je op de foto’s ziet. Het motoraanbod is ongewijzigd, met 136, 160, 190 en 210 pk sterke versies van de 2.2 dieselmotor en 200 en 280 pk sterke 2.0 benzine-uitvoeringen. Binnenkort volgt de informatie over de 510 pk sterke Quadrifoglio-uitvoering.

De vernieuwde Giulia en Stelvio komen begin 2020 naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *