‘Alfa Romeo deelt in toekomst geen motoren meer met Fiat’

De herlancering van Alfa Romeo staat zeer hoog op de agenda bij moederbedrijf Fiat. Er wordt hard gewerkt aan vele nieuwe modellen.

Alfa Romeo gaat een mooie toekomst tegemoet. Tenminste, als we de woorden van CEO Sergio Marchionne, de grote baas van de Fiat Groep waar Alfa Romeo onder valt, mogen geloven. Hij heeft in de Italiaanse krant La Repubblica gezegd dat de volledige focus nu ligt op de herlancering van het merk Alfa Romeo.

In Italië zijn vele designers en engineers aan het werk om een nieuwe lijn van modellen te ontwerpen. “Deze modellen zullen de perceptie van het merk doen veranderen. Alfa Romeo zal naar grote hoogten stijgen,” aldus Marchionne.

De Fiat-baas zegt verder dat Alfa Romeo in de toekomst geen motoren meer deelt met Fiat. Ook zal Alfa Romeo ‘authentiek Italiaans’ blijven. “Alfa Romeo blijft thuis,” zo zegt Marchionne, doelend op dat de productie en ontwikkeling van modellen in Italië zal plaatsvinden. In april lanceert Alfa Romeo een nieuw modellenplan, waarin staat wat we de komende jaren kunnen verwachten, en wanneer. De Giulia – de opvolger van de 159 – en de nieuwe Spider zijn al bevestigd, maar er wordt in de wandelgangen ook gesproken over meerdere SUV’s, een nieuw topmodel en een luxe coupé.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *