Alfa Romeo bevestigt komst 166-opvolger

Alfa Romeo heeft haar vernieuwde productplan gepresenteerd aan investeerders. Daaruit blijkt dat er een achterwielaangedreven opvolger voor de 166 komt.

Alfa Romeo wil graag groeien en heeft grootse plannen maar daarvoor moeten we wel wat geduld hebben. Het vernieuwde productplan toont ons dat diverse modellen zijn uitgesteld. Terug van weggeweest op de agenda is de 166-opvolger. Die krijgt een V6-motor én achterwielaandrijving, nieuws dat door de liefhebber met gejuich zal worden ontvangen. Geduld is het toverwoord, voordat deze auto bij de dealers staat wijst de kalender 2015 aan.

Het bijgeschaafde plan laat zien dat de Giulia pas in 2014 komt, in plaats van in 2013 – wat ook al een jaar later was dan oorspronkelijk gepland. Daarnaast is de 4C met een jaar uitgesteld. De lichtgewicht coupé staat in de eerste helft van 2013 bij de dealers.

Geduld is een schone zaak. Dat geldt ook voor de SUV, die eigenlijk volgend jaar op de markt zou moeten komen. Ook die is een jaartje vooruitgeschoven. Het eerste nieuws van het Italiaanse merk is nu de vernieuwde Mito begin 2013. De nieuwe Spider staat onveranderd voor 2014 op de planning.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *