Alfa Romeo bevestigt: Giulia komt in 2013

De geruchten gingen al langer maar nu is het officieel bevestigd: de opvolger van de Alfa Romeo 159, die officieel Giulia gaat heten, komt in 2013 op de markt. Dat is een jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Alfa Romeo heeft tijdens de presentatie van haar driejarenplan bekend gemaakt dat de Giulia in 2013 op de markt komt. Het Italiaanse merk gaat de auto in de Verenigde Staten produceren.

De Giulia komt als sedan en als Sportwagen op de markt en moet volgens Alfa Romeo ‘comfort, rijplezier en veelzijdigheid combineren’. De 159-opvolger wordt ontwikkeld op een verbreed en verlengd Giulietta-platform.

In het eerdere toekomstplan van Alfa Romeo dat vorig jaar werd gepresenteerd was de 4C sportcoupé – die in maart op de autosalon van Genève werd gepresenteerd – niet opgenomen. Dat is nu wel het geval, de auto komt volgend jaar op de markt. Dat geldt ook voor een nog naamloze compacte SUV die ‘Alfa-dynamiek en praktische bruikbaarheid’ moet samenbrengen. Verder was al bekend dat er in 2013 een nieuwe Spider op de planning staat en in 2014 een grote SUV.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *