Alfa Romeo 4C snel op de Nürburgring

De Alfa Romeo 4C heeft in 8 minuten en 4 seconden een rondje over de Nürburgring gereden. Dat is dezelfde tijd die de meer vermogende Porsche Boxster S en Audi R8 V8 eerder hebben neergezet.

Laag gewicht, achterwielaandrijving en een turbomotor zijn prima ingrediënten voor een knappe tijd op de beroemde Nürburgring in Duitsland. De Alfa Romeo 4C doet een rondje op het circuit in een tijd van 8:04, net zo snel als de Porsche Boxster S en Audi R8 V8. Die hebben beide fors meer vermogen dan de Alfa maar zijn ook zwaarder. De 4C heeft een gewicht-vermogen-verhouding van 4 kg/pk

Zo’n tijd geeft een aardige indicatie van de snelheidspotentie van een auto, omdat de ‘Groene Hel’, zoals de Nürburgring ook wel genoemd wordt, een uitdagend circuit is met vele facetten. De Alfa Romeo 4C is de snelste straatauto met een vermogen van minder dan 250 pk op ‘de ring’.

De 4C werd bestuurd door ‘ringspecialist’ Horst von Saurna, hij kreeg tijdens het rondje over het circuit g-krachten van 1,2 te voortduren bij het remmen en 1,1 g bilaterale krachten. De 4C stond op Pirelli P-Zero Trofeo-banden, die ook geschikt zijn voor gebruik op de openbare weg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *