Alfa Romeo 4C live – en we hebben de prijs

Eén van de grote primeurs van de autosalon van Genève is de Alfa Romeo 4C. Je wilt er een hebben? Ren dan nu naar de dealer.

“Het is toch fantastisch?” Met die woorden prijst de PR-man van Alfa Romeo de 4C aan op de autosalon van Genève. De sportcoupé is laag, kort en lijkt meer op de conceptcar dan op een productiemodel. Toch gaat de 4C zoals ‘ie hier staat echt in productie. Sterker nog, in oktober verschijnen de eerste exemplaren al op de weg.

De Alfa Romeo 4C toont zich op de autosalon van Genève voor het eerst aan het grote publiek. De cijfers van de coupé spreken tot de verbeelding: een gewicht van 835 kilogram, 240 pk vermogen en van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden. De topsnelheid ligt op 258 km/u. Deze nieuwe gegevens heeft Alfa Romeo in Genève bekend gemaakt.

De woordvoerder van het merk kan ons nog meer informatie verstrekken. Er komt een Launch Edition, die in de kleur matwit is gespoten en zichtbare koolstofvezel elementen heeft. De prijs van die versie is 68.000 euro en je kan nu al bij de dealer je interesse kenbaar maken. De Launch Edition komt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. De ‘gewone’ oplage is 3.500 stuks per jaar – waarvan duizend voor Europa – en dus ook begrensd.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.