Alfa Romeo 4C krijgt update in 2018

Alfa Romeo werkt aan een vernieuwde versie van de 4C. De sportcoupé moet de ambities van het merk in de Formule 1 kracht bijzetten.

In het najaar van 2018 onthult Alfa Romeo de vernieuwde 4C. Dat heeft Alfa Romeo-topman Roberto Fideli gezegd tegen het Britse tijdschrift Autocar. De Coupé en Spider gaan begin 2019 in de verkoop met een vernieuwd design, verbeterde besturing en een aangepast onderstel. De vering wordt minder hard, terwijl de wegligging verder verbeterd wordt.

Mogelijk krijgt de 4C zelfs een nieuwe motor. De 240 pk sterke 1,8 liter turbomotor die het merk nu gebruikt zal dan vervangen worden door de nieuwe 2.0 turbo uit de Giulia. Als dat gebeurt dan krijgt de 4C uiteraard meer vermogen.

De vernieuwde 4C moet de terugkeer van Alfa Romeo in de Formule 1 kracht bijzetten. Het merk is vanaf volgend jaar titelsponsor en technische partner van het Sauber-team. Met de 4C, die net als een F1-auto een basis van koolstofvezel heeft, wil het merk zijn Formule 1-ambities kracht bijzetten op de weg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *