Alfa Romeo 4C: heel veel foto’s en de vanafprijs

We hebben een set nieuwe foto’s en meer informatie over de Alfa Romeo 4C. Zo kunnen we je vertellen wat ‘ie kost en wat de standaarduitrusting is van de lichtgewicht sportauto.

Alfa Romeo opent volgende maand de orderboeken van de reguliere 4C. De eerste serie – Launch Edition – is inmiddels uitverkocht en in oktober start de verkoop van de volgende 3.500 exemplaren. Europa krijgt er daarvan 1.000 toegewezen. De Nederlandse vanafprijs is vastgesteld op 59.650 euro.

Wat je daarvoor krijgt? Alfa Romeo rust de 4C standaard uit met 17 inch lichtmetalen wielen vóór en 18 inch achter, Q2 sperdifferentieel, led-achterlichten en dagrijverlichting, sportstoelen met zwarte bekleding en rode stiksels, Alfa D.N.A.-systeem met 4 rijstanden en een digitaal instrumentenpaneel met TFT-scherm. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden zijn ‘overbodige’ zaken als airconditioning en een audio-installatie weggelaten. Beide zijn zonder meerprijs te bestellen maar dan zal het gewicht wel iets hoger uitvallen dan de 895 kilogram die het basismodel weegt.

Op de optielijst prijken vele interessante extra’s, zoals een koolstofvezel inleg voor de koplampen, volledige led-verlichting, racebanden en een race-onderstel. Alles draait bij de 4C om gewichtsbesparing dus verwacht geen overdadige luxe. Een inparkeersysteem of verwarmde stoelen zijn niet leverbaar, want ‘overbodig’. De sportauto is voor het grootste deel uit koolstofvezel vervaardigd. De 1.750 cc turbomotor is ten opzichte van het gelijknamige blok in de Giulietta grotendeels nieuw, want nu uit aluminium vervaardigd. De 4C sprint in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *