‘Alfa Romeo 166-opvolger weer op de agenda’

Alfa Romeo heeft haar toekomstplannen weer een beetje bijgeschaafd. Het belangrijkste nieuws is de toevoeging van een grote sedan als verlate opvolger van de 166.

Alfa Romeo wil de komende jaren flink groeien in Europa – en terugkeren op de Amerikaanse markt – dus er staan veel nieuwe modellen op stapel. De meeste daarvan kondigde het merk vorig jaar al aan maar de Italianen vonden het nodig om toch weer wat te schuiven in de planning – als we de nieuwste plannen mogen geloven die door vakblad Automotive News naar buiten zijn gebracht.

Het belangrijkste nieuws is de toevoeging van een grote sedan. Dit model komt te staan op een verlengd platform van de Giulietta en krijgt dus voorwielaandrijving. Als alles volgens het nieuwste plan verloopt dan ziet de auto in 2014 het daglicht, zeven jaar na het verdwijnen van de 166.

De voor 2013 aangekondigde vijfdeursuitvoering van de Mito wordt waarschijnlijk een heel nieuw model, dat naast de Mito op de markt komt en een eigen naam zal krijgen. Minder goed nieuws is er ook, de aangekondigde grote SUV redt het zeer waarschijnlijk niet. Dat betekent dat de volgend jaar te onthullen compacte SUV – op basis van de Giulietta – de enige crossover van Alfa Romeo zal worden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *