Alfa presenteert 159 sportwagon en Brera in Genève

Twee persdagen zijn op de Salon de l’Auto Genève 2006 eigenlijk niet genoeg om al het nieuws dat er te zien is in je op te nemen. Zelden was er zo’n overvloed aan primeurs te bewonderen.

Autokopen.nl was er voor u en verzamelde er al het nieuws. Vrijwel alle automerken kwamen wel met één of twee nieuwe typen op de proppen. Een volledig overzicht vindt u op onze Genève-pagina

ALFA ROMEO zit midden in de grote metamorfose. De 159 en de Brera zijn net bij de dealers gearriveerd. In Genève worden de 159 Sportwagen (stationwagon) en de Spider (de dakloze versie van de Brera) aan pers en publiek voorgesteld. Beide zijn oogstrelende verschijningen, waarbij de Spider het natuurlijk nog wint qua schoonheid en sensualiteit.
De Spider is leverbaar vanaf mei 2006. Dat is dus pal voor het begin van het nieuwe cabrio-seizoen. Hij krijgt een meerprijs van zo’n 2.000 euro ten opzichte van een vergelijkbaar gemotoriseerde Brera. Terwijl de Brera later dit jaar – naast de twee huidige benzinemotoren – ook nog met een dieselaggregaat wordt uitgerust, is het niet de bedoeling dat de Spider ook een dieselmotor krijgt. Terecht natuurlijk, want dat past ook niet echt bij zo’n sexy cabriolet.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *