Alfa pakt uit in Parijs

Onder aanvoering van de definitieve productieversie van de Alfa 8C Competizione bestormt Alfa Romeo de Salon van Parijs. Een andere opvallende debutant is de Q2-uitvoering van de Alfa 147. Uiteraard ontbreken ook alle modellen uit de nieuwe 159-reeks niet.

Het concept van de Alfa 8C Competizione dateert al van 2003, maar een dusdanig sterk design is tijdloos. Lange tijd was er onzekerheid of het model in productie genomen zou worden, na Parijs bestaat daar geen twijfel meer over. De oplage zal echter beperkt zijn, maar gelukkigen die een exemplaar weten te bemachtigen kunnen hun hart ophalen met de 450 pk sterke 4,7 liter V8 motor in de achterwielaangedreven Gran Turismo.

De Alfa 147 Q2 combineert de bestaande 1.9 JTDm motor met een Torsen B sperdifferentieel. Deze combinatie zou vooral het rijgedrag van het model ten goede moeten komen. De primeurs worden geflankeerd door modellen die in korte tijd hun sporen al hebben verdiend. Diverse uitvoeringen van de populaire 159 en 159 Sportwagon zijn op de Parijse autotentoonstelling aanwezig. Ook de Brera en Spider zijn van de partij. De nieuwe Alfa Spider komt eind volgende maand naar Nederland.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *