Alfa Junior wordt Mi.To

Alfa Romeo heeft eindelijk opheldering gegeven over het langverwachte nieuwe compacte model van het merk. De ‘Junior’ zoals de auto in de wandelgangen werd genoemd, is nu officieel Mi.To gedoopt, een verwijzing naar de twee belangrijke steden in het leven van de auto: Milaan en Turijn (Torino).

De kleinste Alfa is in Milaan ontworpen en zal in Turijn worden geproduceerd. De ontwerpers van Alfa Romeo zijn er bijzonder knap in geslaagd elementen van de beeldschone 8C Competizione te verwerken in het meer toegankelijke model. De Mi.To zal in juni in vol ornaat aan de mondiale pers worden voorgesteld en in september in Nederland arriveren. De iets meer dan vier meter lange en 1,72 meter brede auto zal naar verwachting ongeveer twintig mille gaan kosten.

De Alfa Mi.To zal bij de introductie leverbaar zijn met vier verschillende motoren, met een vermogen variërend van 90 tot 155 pk. In de toekomst zal het motorengamma worden uitgebreid met een 230 pk sterke topversie. Alle uitvoeringen en motoriseringen zijn sportief geveerd. De Alfa Mi.To beschikt verder over het innovatieve ‘Alfa DNA’-systeem, dat zorgt voor de optimale afstelling van onder meer motorvermogen, remmen, stuurinrichting en transmissie. Daarbij kan gekozen worden voor supersportief rijgedrag, stadsritten of extra veiligheid bij slechte weersomstandigheden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *