Alfa heeft nieuwe coupé

Eindelijk brengt Alfa Romeo weer een spannende sportcoupé op de markt. Juich echter niet te vroeg, het is namelijk niet om een productieversie van de Brera of de 8C Competizione. Het gaat slechts om de Alfa GT, een coupé op basis van de Alfa 156.

Waarschijnlijk is de nieuwe Alfa GT niet bij heel veel mensen opgevallen, toen de auto debuteerde op de IAA in Frankfurt. Direct ernaast stond namelijk de 8C Competizione, een studiemodel dat smeekt om in productie te worden genomen. En weet je nog hoe de Alfa Brera eruit zag? Ook al zon Italiaans lekkertje. Deze concept car vliegt nog steeds de wereld over, en raakte vorige week trouwens beschadigd tijdens het transport richting Australië.

We hadden het echter over de Alfa GT. Deze coupé werd ontworpen door Bertone en is duidelijk familie van de Alfa 156. Ook heeft de GT duidelijk trekken van de Alfa 147. Met een lengte van 4,48 meter en een wielbasis van bijna 2,60 meter oogt de GT lekker compact. De vormgeving is een tikje agressief, mede dankzij de aflopende en taps toelopende achterkant, met daarin een druppelvormige achterruit.

Sportief comfortabel

De ontwerpers van de GT hadden vooraf de opdracht om sportiviteit en dynamiek te combineren met comfort. Daarin zijn ze geslaagd. Deze coupé lijkt een volwaardige vierzitter, en je kunt alle mogelijke luxe verwachten. Automatische klimaatcontrole, lichtmetalen wielen en zes airbags zijn bijvoorbeeld standaard aanwezig. Op de optielijst staan onder meer xenon verlichting, een navigatiesysteem en een geluidsinstallatie van Bose. Het interieur kan naar keuze worden uitgevoerd in zwart, of zwart-grijs. Leder is optioneel, in de kleuren zwart, blauw, rood, beige of grijs.

En dan de motoren. De GT Coupé is leverbaar met vier verschillende motoren, stuk voor stuk bekend van andere modellen uit de stal van Alfa Romeo. Basismotor is de 1.8 liter Twin Spark, met een vermogen van 140 pk. Ook de 2.0 liter JTS met directe injectie is leverbaar, deze is goed voor 165 pk. Wie sportief wil dieselen, doet een beroep op de 140 pk van de 1.9 Multijet met common rail injectie. Het topmodel is ten slotte een GTA-uitvoering met een 3,2 liter V6. Deze brengt 250 pk naar de voorwielen. Deze nieuwe Alfa komt nog aan het eind van dit jaar op de markt, maar de prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *