Alfa 8C Competizione komt echt

Het is definitief! De Alfa 8C Competizione gaat in productie. De geruchten deden al geruime tijd de ronde, maar Alfa Romeo heeft het nu ook officieel bevestigd. Volgend jaar moet de spectaculaire sportauto gereed zijn.

Het modeloffensief van Alfa Romeo gaat nog verder, want in 2008 komt er bovendien een model aan de onderkant van het gamma bij. De junior Alfa Romeo krijgt waarschijnlijk de naam Sprint en valt in dezelfde klasse als de Mini.

Een belangrijke reden om de 8C Competizione in productie te nemen is de voorgenomen rentree van Alfa Romeop op de Amerikaanse markt in 2009. Het nieuwe model is in dat opzicht een opvallend paradepaardje. Waarschijnlijk wordt de productieversie van het studiemodel uit 2003 volgend jaar al getoond aan het Europese publiek, maar de verkoopstart zal nog een jaartje langer op zich laten wachten.

Ondertussen doet Alfa Romeo met de huidige modelreeks goede zaken in Nederland. Dit jaar heeft de Italiaanse fabrikant al 25 procent meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Met name de Alfa 147 en de nieuwe Alfa 159 zijn in trek. Vooral in de leasesector doet de 159 het goed en met de vorige week gelanceerde Business-editie zal dat nog wel even zo blijven ook.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *