Alfa 159 Ti: GTA ad interim

De GTA-versie van de Alfa 159 laat nog even op zich wachten. Toch hoeven liefhebbers van ultrasportieve Alfa’s niet langer op een houtje te bijten, met dank aan de nieuwe Alfa 159 Ti.

De Alfa 159 is van zichzelf al een behoorlijk sportieve automobiel. De toevoeging ‘Ti’, wat staat voor touring internazionale, betekent dat het hier gaat om een nog eens extra sportief aangeklede versie. Haal diep adem en lees mee.

Uiterlijk is de Alfa 159 Ti herkenbaar aan 19 inch lichtmetalen velgen in 10-spaaks design met banden in de maat 240/40, in carrosseriekleur gespoten side skirts en ‘Ti’-typeaanduiding. Het 20 mm verlaagde sportonderstel en het Brembo-remsysteem met roodgelakte remklauwen zorgen voor een betere wegligging en voldoende remkracht.

Het interieur is voorzien van speciale sportstoelen met lederen bekleding en stoelverwarming, zwarte hemelbekleding, interieurafwerking met donker aluminium accenten, aluminium pedalen en aluminium dorpellijsten met ‘Ti’-opdruk. Pookknop en sportstuur zijn bekleed met leder. Ten slotte zijn elektrische ramen voor en achter, bi-zone airconditioning en Vehicle Dynamic Control (VDC) standaard.

Het is wel duidelijk dat de 159 Ti het nodige te bieden heeft. De uitvoering is leverbaar met de 2.2 JTS en 3.2 JTS benzinemotor, naar wens met respectievelijk Selespeed of Q-tronic automaat, en de 1.9 JTDm 16V en 2.4 JTDm 20V dieselmotor die ook kunnen worden voorzien van de Q-tronic automaat.

De Alfa 159 Berlina Ti met benzinemotor is leverbaar vanaf 39.685 euro, de uitvoering met 1.9 JTDm 16V diesel vanaf 40.050. De meerprijs voor de Sportwagon is 1.300 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *