Abarth komt met roadster van Alfa’s 4C

Op de autosalon van Genève was de Alfa Romeo 4C conceptcars een van de leukste verrassingen. Nu blijkt het Fiat-concern nog meer surprises uit de hoge hoed te toveren want Alfa’s zustermerk Abarth gaat een open variant van de 4C produceren.

‘Een oogverblindende coupé’, dat is wat we schreven toen we in Genève oog in oog stonden met de conceptcar die al bijna productieklaar bleek te zijn. Alfa Romeo wil de 4C in bijna ongewijzigde vorm op de markt brengen. De coupé kan eind 2012 in de showroom worden verwacht, zo laat CEO Harald Wester weten aan de Amerikaanse website AutoWeek.com.

Wester vermeldt verder dat er ook een roadster-variant zal verschijnen. Deze wordt echter niet door Alfa op de markt gebracht maar door zustermerk Abarth. De om zijn sportieve uitvoeringen bekendstaande huistuner van Fiat zal de 4C Roadster uitvoeren met softtop. De open tweezitter wordt voorzien van dezelfde motor als de coupé, namelijk de 1.750 cc krachtbron met turbo en directe injectie.

Of de Abarth 4C Roadster simpelweg een Alfa met andere badge wordt of dat het merk met de Schorpioen de 4C uitbouwt tot een performance model is nog niet bekendgemaakt. De richtprijs kunnen we wel melden: 45.000 euro exclusief belastingen. In vijf jaar tijd wil Alfa Romeo 15.000 tot 20.000 stuks van de coupé bouwen. Daar kunnen nog eens 5.000 tot 10.000 roadsters van Abarth bijkomen. De 4C zal zowel in Europa als in Noord-Amerika worden verkocht.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *