Zagato viert verjaardag Alfa Romeo met TZ3 Corsa

Update: extra foto’s toegevoegd.
Het Italiaanse designhuis Zagato viert de honderdste verjaardag van Alfa Romeo met de TZ3 Corsa. Daarvan wordt slechts een exemplaar gebouwd voor een vermogende Duitse klant.

De band tussen Alfa Romeo en Zagato gaat negentig jaar terug en uit de modellen die daaruit voortvloeiden haalde Zagato de inspiratie voor de TZ3 Corsa. De legendarische Alfa Romeo TZ2 uit de jaren ’60 lijkt de voornaamste inspiratiebron te zijn geweest.

Zagato wil met het speciale model de honderdste verjaardag van Alfa Romeo luister bijzetten. De auto is ontworpen voor een vermogende klant uit Duitsland. Er wordt dan ook slechts een exemplaar gebouwd van de bijzondere auto.

Het chassis van TZ3 Corsa is vervaardigd uit koolstofvezel en voorzien van een buizenframe. De carrosserie is van aluminium om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Over een motor wordt niet gesproken maar de 4.7 V8 uit de 8C Competizione lijkt ons een prima kandidaat. Zagato toont de auto van 23 tot en met 25 april op het concours d’elegance van Villa d’Este aan het Italiaanse Comomeer. Tot die tijd moeten we het doen met deze plaagfoto.

Tags:

Reacties zijn gesloten.