Productieversie Alfa Romeo 4C Spider gespot

De productieversie van de Alfa Romeo 4C Spider is gespot in Spanje. De wijzigingen ten opzichte van het preview-model, dat eerder dit jaar te zien was op Europese autoshows, zijn op één hand te tellen.

Begin 2015 ziet de Alfa Romeo 4C Spider het levenslicht. Een preview-model debuteerde dit jaar al op de autosalon van Genève. Toen beloofde het merk dat die auto bijna één op één in productie zou gaan. Daar was niets aan gelogen, de wijzigingen zijn op één hand te tellen, zo blijkt uit foto’s die verschenen zijn op Autoblog.it.

De meest opvallende wijziging is de nieuwe luchtinlaat voor het achterwiel, die de transmissie van extra koeling moet voorzien. Ook zijn de koplampen iets anders ingedeeld. De Spider krijgt dus nieuwe koplampen en niet de ‘kikkerogen’ van de coupé. Het uitlaatsysteem van de 4C Spider Preview, met in het midden geplaatste uitlaatpijpen, heeft het niet gehaald – al is het denkbaar dat de sportuitlaat alsnog op de optielijst verschijnt. De Spider heeft dezelfde 1,8 liter turbomotor als de Coupé, deze motor is goed voor 240 pk.

De auto die je op de foto’s ziet is overigens de Amerikaanse versie, die een iets andere achterbumper heeft. De 4C Spider wordt onthuld op de autoshow van Detroit in januari of die van Genève in maart. 

Tags:

Reacties zijn gesloten.