Meer informatie over nieuwe motoren Alfa Romeo bekend

Alfa Romeo werkt achter de schermen aan een nieuw modelgamma met nieuwe motoren. Over die nieuwe motoren is nu meer informatie bekend geworden.

Helemaal officieel is de informatie nog niet, maar welingelichte bronnen hebben aan Automotive News meer details verteld over de nieuwe motoren die Alfa Romeo op dit moment ontwikkelt. De eerste auto die deze motoren gaat krijgen is een nieuwe middenklasser, de verlate opvolger van de 159.

In de toekomstplannen van Alfa Romeo, die eerder dit jaar werden gepresenteerd, was al duidelijk dat Alfa Romeo een range van vier- en zescilindermotoren ontwikkelt. Nu weten we om welke motoren het gaat. Om te beginnen een viercilinder turbo benzinemotor, die helemaal nieuw is en een cilinderinhoud van 2 liter heeft. De vermogensrange loopt van 180 tot 330 pk. Daarboven komt een 2,9 liter V6-motor met dubbele turbo, met een maximaal vermogen van 480 pk. Deze motor is afgeleid van de 3.0 V6 uit de Maserati Ghibli en Quattroporte.

Uiteraard komen er ook dieselmotoren. De eerste nieuwe diesel is een 2.2 JTDm, die begint bij 135 pk en in de sterkste variant 210 pk levert. Alfa Romeo werkt ook nog aan zescilinder dieselmotor, een doorontwikkeling van de 3.0 V6-dieselmotor die door zustermerk Maserati wordt gebruikt. Deze motor zal in Alfa Romeo-modellen een maximaal vermogen van 340 pk krijgen. Overigens gaat de V6 diesel aan de nieuwe middenklasser voorbij, het topmodel dat in 2017 verschijnt krijgt deze motor wél.

De eerste nieuwe Alfa Romeo van de nieuwe generatie wordt op 24 juni 2015 onthuld, op de dag dat het merk 105 jaar oud is. De middenklasser krijgt een formaat dat ergens tussen dat van de BMW 3 en 5 Serie in zit. De naam Giulia, die in de wandelgangen circuleerde, krijgt de auto volgens Automotive News niet.

Tags:

Reacties zijn gesloten.