Fiat vernieuwt ook personenautoversie Doblò

Na de Doblò Cargo presenteert Fiat nu de vernieuwde versie van de Doblò personenauto. De ruime auto staat in februari al in de showroom.

Fiat steekt nu ook de personenautoversie van de Doblò in het nieuw, nadat we eerder dit voorjaar al de vernieuwde Doblò Cargo te zien kregen. De aanpassingen zijn in grote lijnen gelijk, het is met met name de voorkant die is gemoderniseerd. Ten opzichte van de Cargo heeft de personenauto een wat chiquere afwerking met chroom en in kleur uitgevoerde kunststofdelen.

Het dashboard is ook vernieuwd, met naar keuze grijze of beige afwerking. Nieuw is het Uconnect infotainmentsysteem met 5 inch beeldscherm, dat ook met een navigatiefunctie van TomTom voorzien kan worden. Het kleurenscherm is niet standaard, maar ook de goedkopere radio-opties zijn vernieuwd.

De Doblò biedt onveranderd veel ruimte en is verkrijgbaar in twee lengte- en twee hoogtematen. Er zijn versies met vijf en zeven zitplaatsen. De bagageruimte is met minimaal 790 liter inhoud enorm. Als enige in zijn segment heeft de Doblò een ‘personenauto’ bi-link achterwielophanging, wat het comfort en de rij-eigenschappen naar een hoger niveau brengt.

Het motoraanbod in Nederland bestaat uit twee benzinemotoren, een 1.4 zonder turbo met 95 pk en een 1.4 T-Jet met 120 pk. Dieselmotoren zijn voorbehouden aan de Doblò Cargo, wel is de sterkste benzinemotor verkrijgbaar als aardgasvariant. Er zijn drie uitrustingsniveaus: Pop, Easy en Lounge. De prijzen worden zeer binnenkort bekend gemaakt.   

Tags:

Reacties zijn gesloten.