Fiat 500 maakt belofte waar

De Fiat 500 blijkt een uitermate geschikt botsautootje. Zoals de Italianen bij de introductie van het retromodel al hadden beloofd, heeft de nieuwe 500 vijf sterren gehaald bij de Euro NCAP botsproeven. Op het gebied van voetgangersveiligheid en de bescherming van kinderen is er echter nog ruimte voor verbetering.

Euro NCAP is verheugd dat Fiat geen concessies heeft gedaan op het gebied van veiligheid bij de reïncarnatie van de legendarische 500. Het instituut onderwierp ook de Renault Twingo aan een aantal crashtest. De stadsauto bleek echter niet ruim genoeg om kinderzitjes achterin te monteren met de voorstoelen in de standaardpositie van Euro NCAP, zodat de kindveiligheidtest achterwege gelaten moest worden. De bescherming van volwassenen was goed, maar had een ster beter gekund. De Twingo kreeg net als de 500 twee van de vier sterren voor voetgangersveiligheid.

De Kia Cee’d bracht eveneens een bezoek aan Euro NCAP en haalde als eerste model van het merk de maximale vijf sterren voor de bescherming van volwassenen. Met vier sterren voor de bescherming van kinderen en twee voor voetgangers, heeft Kia de zaakjes blijkbaar goed op orde. Peugeot deed het overigens nog net even beter. De 308 haalde een ster meer dan de Kia Cee’d voor voetgangersbescherming.

Tags:

Reacties zijn gesloten.