Buitenspelen: Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo heeft de productieversie van de 4C Spider onthuld. De gewichtstoename is ondanks extra verstevigingen slechts 10 kilogram.

De Alfa Romeo 4C is vanaf de zomer ook te koop als Spider. De productieversie van die auto staat deze week te schitteren op de autoshow van Detroit en lijkt als twee druppels water op de vorig jaar getoonde ‘preview’-versie.

De 4C Spider heeft een softtop die met de hand te verwijderen is. Extra verstevigingen, zoals een aluminium rollbar achter de passagiers, zorgen voor een kleine gewichtstoename van slechts 10 kilogram. Het totale gewicht van de Spider komt daardoor iets boven de 900 kilogram te liggen. De koolstofvezel monocoque is gelijk aan die van de 4C Coupé.

De 4C Spider heeft meer noviteiten dan alleen een open dak. De apart gevormde koplampen van de Coupé hebben plaats gemaakt voor conventionelere exemplaren. Alfa Romeo introduceert tegelijk met de Spider nieuwe lichtmetalen wielen, nieuwe kleuren (waaronder geel zoals op de foto’s) en nieuwe bekledingsopties. Een fraaie optie is het Akrapovic uitlaatsysteem met centraal geplaatste pijpen. Ook nieuw is het Alpine audiosysteem.

Onveranderd levert de 1.8 turbomotor 240 pk vermogen en 350 Nm koppel, goed voor een 0-96 km/u (0 tot 60 mph) sprintje in 4,1 seconden.

De prijzen van de Alfa Romeo 4C Spider worden in aanloop naar de marktintroductie in de zomer bekend gemaakt.     

Tags:

Reacties zijn gesloten.