‘Alfa Romeo 6C in de pijplijn’

De nieuwe ‘6C’ sportauto van Alfa Romeo wordt een concurrent van de Jaguar F-Type en Porsche 911. Technisch leunt ‘ie op de Maserati Alfieri.

Het vijfjarenplan van Alfa Romeo gaf al aan dat ergens rond het jaar 2017 een nieuwe sportauto op de planning staat. Het Britse tijdschrift AutoExpress heeft daarover nu de eerste informatie achterhaald. 

De auto zal techniek gebruiken van de Maserati Alfieri, de aanstaande ‘kleinere’ GT van Alfa’s zustermerk. Daarmee zal de Alfa het chassis delen, de 3.0 V6-motor voorin en de achterwielaandrijving. Ook zouden diverse stijlelementen van de Alfieri Concept overgenomen worden. Je vraagt je af wat dan het verschil tussen de twee zal zijn. Volgens AutoExpress wordt de Alfa echter exclusiever door een gelimiteerde oplage en krijgt ‘ie een agressiever front. 

Uit de informatie blijkt dat er diverse uitvoeringen verschijnen van de zescilinder – waaraan de voorlopige naam ‘6C’ wordt ontleend. Met vermogens tussen de 480 en 520 pk lijkt de auto in ieder geval geschikt om de competitie aan te gaan met enkele goed voorziene versies van de Jaguar F-Type en Porsche 911. 

Tags:

Reacties zijn gesloten.